zondag 30 november 2014

Gepimpte bloempot

Hallo allemaal,

Wij zijn in hobbyland erg druk met mixed media en het pimpen van
allerlei voorwerpen. Nu stond ik bij mezelf in de kelder en dacht....waarom 
geen bloempot pimpen ;)


De pot heb ik eerst voorzien van zwarte gesso.
Dit goed laten drogen, of een beetje helpen met de heattool.
Daarna heb ik er van alles opgeplakt.
Een swirl van cardstock, een medaillon van papier klei 
wat papieren bloemen, ijzeren bladeren enz...
Dit heb ik ook allemaal weer zwart gemaakt met de gesso.
Vervolgens dit ook weer goed gedroogd.

Daarna ben ik met de PanPastel Pearlescents de rode en de witte fine
met mijn vinger de accenten aan gaan brengen.
De rode een beetje op het bloemen gedeelte en de witte over de gehele pot.
Nu lijkt het wel een soort ijzer en glim het een beetje.


Hoeveel PanPastel je er op doet is helemaal naar eigen smaak.
Zelf heb ik de gehele pot gedaan.

Dit zijn de kleuren die ik heb gebruikt!!
953.5 - Pearlescent Red
012 - White Coarse Pearl Medium

Ik hoop dat je dit weer op ideeën brengt !
Veel plezier ermee !

 

vrijdag 28 november 2014

Take time to watch the leaves turn

Vandaag laat ik jullie weer een soort van sprookjeskaart zien. Deze keer heb ik het mezelf lekker gemakkelijk gemaakt. Ik heb een malletje gemaakt van dun papier. Ik heb een ovaal gestanst uit dit stukje papier dat net zo groot is als mijn kaart.


De mal heb ik op mijn kaart gelegd.
 
 

Ik heb er een mask op gelegd om een achtergrond te maken. Versamark er overheen aangebracht met een verfrollertje. Hou je malletje en mask goed vast zodat deze niet verschuiven (tijdens het aanbrengen van de Versamark).



Dit werkt perfect, want je Versamark komt zo mooi egaal op je papier.


Hier laat ik je even zien hoe het erdan uit ziet. Echter zelf niet doen maar je papieren masker er nog even op laten liggen.


Daarna ben ik aan de gang gegaan met mijn favoriete kleuren van de Pearlescent serie,
Yellow - 951.5, Orange - 952.5 en  Red - 953.5
Eerst heb ik een gedeelte bewerkt met Red ongeveer 1/3, daarna nog een stuk met Orange. Het overige deel heb ik met Yellow opgevuld. Daarna ben ik met mijn spons over het geheel gegaan zodat de kleuren mooi mengen
Door de kleuren mooi met elkaar te mengen krijg je een prachtige herfstkleur. Zodra je tevreden bent, kun je het achtergrondje fixeren met Ghaint Fix Basic.
Voor de aankleding heb ik een paar blaadjes gestanst en die heb ik op kleur gebracht met drie andere PanPastel kleuren die niet thuis horen in de Pearlescents serie.
 

Je brengt een kleine beetje Hansa Yellow Shade - 220.3 aan


Daarna voeg je een beetje Orange 280.5 toe.
Deze laat je mooi overlopen in de vorige kleur. 


Als laatste nog een heel klein beetje Red Iron Oxide - 308.5 toe voegen. Dan haal je tooltje even over alle drie de kleuren zodat deze goed mengen. Natuurlijk moet je blaadjes hierna fixeren, anders kan de  PanPastel wat af blijven geven.
 

Daarna heb ik de bladeren een beetje op gebold met een grove embosingpen, zodat ze een beetje bol gaan staan.
 


Dan kun je beginnen met het aankleden van je kaart. Ook deze keer heb ik weer voor een Lavinia stempel gekozen.

woensdag 26 november 2014

Doodle kerstkaart

Alweer mijn tweede bijdrage voor dit blog. Ik heb nog een keer gekozen voor een kerstkaart. De afbeelding heb ik geheel gedoodled. Daarna heb ik kleur aangebracht met de Molotow markers. Eerst zet ik de basis op met potlood.


Daarna ga ik er overheen met de Multi-liner.
Daarbij corrigeer ik eventueel de afbeelding.

Nu begin ik met het doodlen van de afbeelding. Ik laat daarbij ook delen open. Omdat het anders wel heel erg druk wordt. Ik heb onder andere de volgende doodles gebruikt omdat ze geschikt zijn voor kleine en smalle vlakjes.

De bovenste maak je door links onder vier boogjes te trekken. Vervolgens zet je dwars daarop weer vier boogjes. Dit herhaal je tot het vlak vol is. De lengte pas je aan de hoogte van je vlakje aan.
De tweede is heel simpel. Drie streepje verticaal in het vlak zetten en ietsje verder een rondje met daarin een kleiner zwart rondje. Dan weer 3 streepjes verticaal. Ook dit weer herhalen tot het vlakje vol is. Alles loopt van lijn tot lijn. De derde is vergelijkbaar met een schrijfoefening van vroeger. Je gaat gewoon in een keer door zonder je pen van het papier te halen.
De laatste gebruik ik vaak om wolkjes weer te geven. Je begint met een hele en daarna zorg je dat je spiraaltje voor een deel achter het voorgaande spiraaltje loopt. Afwisselend doe je de een verder dan de andere. De vlakjes die tussen de spiraaltjes ontstaan kleur je met je Multi-liner zwart.

Het inkleuren met de Molotow markers doe ik door met de marker op een restje plastic wat verf te zetten. Eerst een klein beetje water gebruiken en de rest van het vlak met wat meer water zodat het wat lichter wordt. Je moet echter wel redelijk snel werken omdat de verf uit de Molotow marker best snel opdroogt. Wil je een andere kleur er over heen zetten (zie wangetjes) dan zorgen dat de eerste laag goed droog is anders mengt het met elkaar.
Tenslotte heb ik in de open sneeuw lagen wat glitter aangebracht,  om het wat meer op sneeuw te laten lijken. Als alles goed droog is kun je het op een kaart verwerken.


Gebruikte Multi-liners zijn: Copic Multi-liner 0.3
Copic Multi-liner SP 0.25- 0.1 – 0.7
Gebruikte Molotow markers: Groen: 145 – 205
Blauw: 161 – 202 , Oranje: 085 , Geel: 006 – 115
Roze: 200 , Rood: 013

Groetjes,

maandag 24 november 2014

Spuitgesso

Deze keer even geen project maar uitleg over de spuitgesso.


De spuitgesso heel goed schudden voor gebruik en het beste wat je kunt doen is buiten sprayen of in een goed geventileerde ruimte.


Ik heb grijsboard voor dat ik ga sprayen in een doos gezet zodat de spray niet alle kanten opgaat.


Zo ziet het er uit na een keer sprayen.
Deze laag goed laten drogen of verwarmen met een heattool. Dan weer een nieuwe laag aanbrengen.


Zo ziet het er uit na drie keer sprayen.
Nu is het ook klaar.


Hier zie je het verschil met de gewone gesso die je met een penseel opbrengt en de spuitgesso. 
Je ziet duidelijk hoe glad de spuitgesso is geworden tegenover de gewone gesso.
Alle twee zijn drie keer met gesso bewerkt.


Hier nog een keer duidelijk het verschil


Ik ben enthousiast over de spuitgesso.

zaterdag 22 november 2014

Achtergrond maken met Panpastel

Deze keer wil ik jullie laten zien dat je ook een mooie achtergrond kunt maken met alleen PanPastel en een zelf gemaakte mal.
Voor deze achtergrond heb ik gebruikt:

2 x een stukje DCP van 14 bij 14 cm
de volgende 4 kleuren PanpPastel:
951.5 Pearlescent Yellow
520.3 Ultra Marine Blue Shade
520.1 Ultra Blue Extra Dark
013 Pearl medium fine
 
Uit een van de vierkanten van  DCP haal je een cirkel (ongeveer 8 cm  in doorsnede). Nu neem je het papier waar je de cirkel hebt uit gehaald en je legt dat op het andere vierkante DCP papier. Vul met een spons en PanPastel  (951.5 Pearlescent Yellow)  de cirkel op. Houd het papier goed vast zodat het niet kan verschuiven, zo krijg je een mooie ronde maan.


Als je de mal eraf haalt, ziet het er ongeveer zo uit.


Daarna leg je dat cirkel weer terug op je DCP papier.


 Houdt  de cirkel met je vinger op de juiste plaats en breng met een spons de volgende laag PanPastel ( 520.3 Ultra Marine Blue Shade) aan. Je hoeft maar een gedeelte te kleuren. Door meerdere lagen op te brengen wordt de kleur vanzelf donkerder.


Als je de cirkel verwijderd zie dat je achtergrond al vorm begint te krijgen.


Dan ga je het gedeelte onder de maan op vullen met panpastel (951.5 Pearlescent Yellow) die breng je ook op met je spons. De hoeken kleur je in met zwarte PanPastel. Ik heb hier het zwarte medium voor gebruikt (013 Pearl medium fine).


Daarna draai je je kaart om en dan ga je met je spons de PanPastel ( 520.1 Ultra Blue Extra Dark) over het geel, blauw en zwart heen verdelen. Aan de buitenzijden gebruik je meer PanPastel dan in het midden daar mag het lichter blijven zodat het geel er doorheen blijft schijnen.


 Dan haal je je strook weg en blaas je het te veel aan PanPastel weg en wat er nog blijft zitten, waar je dit niet wilt,  haal je het voorzichtig met je spons of tooltje weg. Daarna fixeer je alles met Ghiant Fix Basic.

 
Dan kun je beginnen met het aankleden van je kaart. Om de zwarte inkt goed op je kaart te laten komen beïnkt je je stempel met Versamark en daarna pas met zwarte inkt. De stempels die ik gebruikt heb zijn allemaal van Lavinia stamps. Dit vind ik super mooie stempels voor dit soort kaarten. Op het laatst heb ik een zilveren vernis er overheen gespoten. Dit geeft een mooi glitter effect op je kaart. Dat vind ik wel zo mooi bij fairy kaarten, dat geeft iets sprookjesachtig.

Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan deze informatie.
Tot de volgende keer.



dinsdag 18 november 2014

There's magic in the air!

Hallo iedereen,

Onlangs kwam ik deze prachtige digi tegen van Helena Reis en ik kon echt niet wachten om er mee te beginnen! Ze ziet er zo lieflijk uit en houdt blijkbaar enorm van lezen, ze geniet er echt van!
Ik denk dat iedereen wel iemand kent die zo graag leest, dus zo'n kaartje komt toch altijd wel van pas.
Ik had nog een papierblokje liggen waar ik nog nooit iets mee gedaan had, zonde! Dus ik heb er meteen maar werk van gemaakt.


Als basis heb ik een mal gebruikt met die leuke scallops en daarop mijn wit en designpapier gemat. Deze kaart is iets kleiner dan ik normaal gebruik, nl 14 x 14 cm.
Nog enkele stukjes designpapier gemat en opgeplakt, 2 vlindertjes gestanst, een strik gemaakt en als afwerking hier en daar nog wat pareltjes toegevoegd.


Aan de hand van het papierblokje mijn Copickleuren gekozen, het geel in het papier is eerder geel-groen dan echt geel, dus wist ik meteen dat ik in de YG serie moest gaan zoeken.

Hier de gebruikte Copic kleuren:

Huid: E13, E11, E00, E000, R32, R20
Haar/zwarte strepen op het pakje: N9, W7, W5, W3, W1
Blauwe bril/boeken: N7, B29, B26, B24, B23, B12
Gele boeken/strepen in pakje: YG23, YG03, YG00, Y02
Vleugels: B34, B32, B00 
Boekenplank: N7, N5, N3, N1
Schaduw: W7, W5, W3, W1

Verder heb ik nog een accent gelegd op de vleugels met een Molotow marker.

Groetjes,

maandag 17 november 2014

Butterfly

 Hallo allemaal,

Een heleboel kennen vast wel de vlinder stempels.
Ze zijn er van verschillende merken, maten en soorten.
Nu leek het mij leuk om die vlinder eens te voorzien van de 
nieuwe PanPastel Pearlescents. En dit is het resultaat:

Ik heb eerst de stempel gezet met Versamark inkt en daarna heb ik er
witte embossingpoeder op gestrooid . Dit even verhit met de heattool
en de afbeelding ligt als het ware op het papier.


Nu heb ik de vlinder ingekleurd met de pearl panpastels.
En toen hij naar mijn zin was heb ik hem gefixeerd en uitgeknipt.


Ik heb de vlinder als volgt op de kaart verwerkt.
Dezelfde stempel heb ik nogmaals gestempeld met zwarte inkt op perkament papier.
Doe dit wel met een watervaste stempelinkt.
Dit heb ik op maat uitgescheurd en op een zacht roze kaart van 13 x 10 geplakt.
Dit heb ik weer samen op de basiskaart geplakt die bestaat uit diverse lagen cardstock.
De grootste heeft de maat: 15 x 15 cm
  dan: 14.5 x 14.5, 14 x 14 , 13,5 x 13,5 
Op het zwarte gedeelte heb ik nog een rand stans met roosjes geplakt.
En in twee hoekjes een soort banner met pareltjes.

En dit zijn de panpastel kleurtjes die ik gebruikt heb:

951.5 - Pearlesent Yellow 
952.5 - Pearlesent Orange
953.5 - Pearlesent Red
954.5 - Pearlesent Violet
955.5 - Pearlesent Blue
956.5 - Pearlesent Green 

Ik hoop dat jullie het weer leuk vinden en wat ideetjes er aan over houden.

zaterdag 15 november 2014

Even voorstellen.........Mieke

Hallo allemaal,

Vandaag stellen wij jullie ons nieuwste DT lid voor Mieke Rutjens. Zij komt per 1 december ons team versterken.

Hierbij wil ik me even voorstellen. Ik ben Mieke Rutjens, 59 jaar en getrouwd met Gerard, heb een dochter en zoon en ben inmiddels oma van drie schatten van kleindochters. 
  
Ik ben altijd al creatief bezig geweest; poppen maken, olieverf schilderen, haken en breien en sinds heel wat jaren ook scrappen en later vooral kaarten maken.
Ik heb een aantal cursussen gevolgd in kleuren met Copic Markers en PanPastel, ook volg ik regelmatig nog workshop's in kaarten maken.
Op dit moment geef ik tijdelijk twee middagen in de week workshop's in kaarten maken, wat erg leuk is om te doen. Zo  kun je mensen laten kennismaken met al die mooie materialen die er zijn om kaarten te maken.

Voor mij is het een uitdaging om voor Colourstock ook allerlei leuke kaarten te gaan maken, zeker als daarbij mijn geliefde bezigheid het inkleuren van stempels met Copic Markers en PanPastel  goed van pas komt.
Kleurige groetjes ,