vrijdag 30 januari 2015

Als je haar maar goed zit

Voor mij is het telkens een uitdaging om een dame met een weelderige bos haren te kleuren, dit blijft voor velen toch het moeilijkst, daarom dit afdrukje.

Deze keer heb ik een voor een afdrukje van Saturated Canary gekozen. Ze is voorzien van veel haar, dus een hele goede oefening voor deze techniek.

Ik heb de volgende Copic kleuren gebruikt.
Huid : E000-00-01-11-13 en R20
Haar : R43-46-56-59
Jurk : YR21-23-24-24
Ogen : BG000-01
Het leuke van deze dames is dat je ze eigenlijk in alle kleurencombinaties kunt kleuren, niets is te gek.
Daarom blijven ze voor mij toch bij de favoriete afdrukjes horen.
Ze hebben altijd zo'n een mooie uitstraling vind ik.


Kleurige groetjes en kleur ze.......  




woensdag 28 januari 2015

Heartfelt wishes

Vinden jullie ook dat de maand januari zo snel gaat? Nu ik wel hoor. Vandaag alweer 28 januari en ik mag een blogpost plaatsen. Altijd weer leuk! We gaan weer richting Valentijn dus dacht moet iets liefs worden.

Onderstaande stempelafdruk ben ik in gaan kleuren met PanPastel. Ik zeg het elke weer geloof ik maar dit is een heerlijke manier om je te ontspannen. 


Als eerste ben ik de muisjes en de paddestoel gaan kleuren. Daarna heb ik de afbeelding gefixeerd met Ghiant Fixatief. Na deze stap heb ik de achtergrond pas ingekleurd. Ik heb bewust deze werkwijze aangehouden omdat de kleuren dan niet meer  mengen met de achtergrond. Daarna opnieuw fixeren.

Als tweede ben ik de achtergrond voor de label gaan maken en deze keer heb ik dit gedaan met het gebruik van een masker. Voor deze label (kaart) is dan ook helemaal geen scrappapier gebruikt.


Ziet er zo nog niet echt fraai uit he! Hier ligt het masker nog op het papier. Eerst ben ik er met een verfroller met Versamark overheen gegaan. Het masker erop laten liggen en dan PanPastel aanbrengen. 


Dit is dan het resultaat als je het masker eraf haalt. Een tip maak je masker direcht schoon want de PanPastel blijft uiteraard aan de Versamark op je mask kleven. Zet deze in een bakje warm water met een sopje of maak hem gelijk onder de kraan schoon. Krijg je hem niet helemaal schoon probeer het dan met een flesje alcohol. Rood is  een kleur die veel pigment bevat en trekt soms een beetje in je masker maar deze zal, als het goed schoon gemaakt is, niet meer afgeven. 



De uitgestanste roosjes uit rood cardstock lijken opgeschuurd maar dit is niet het geval. Je kunt hetzelfde effect krijgen door er witte PanPastel overheen te wrijven. 


Uiteraard zal ik zoals jullie van ons gewend zijn nog even de gebruikte kleurtjes PanPastel vermelden.

Muisjes: 250.5 Diarylide Yellow
               740.3 Burnt Sienna Shade
                Vestje: 520.3Ultramarine Blue
Paddestoel: 820.3 Neutral Grey Shade
Gras:  640.3 Perm. Green Shade
680.5 Bright Yellow Green
Roosjes: 340.3 Permanent Red Shade
Uitgestanste roosjes: 100.5 Titanium White



liefs en tot de volgende keer!



maandag 26 januari 2015

Onderzetters doodelen


Ik heb een mooie salontafel waarvan ik het jammer om daar kringen op te krijgen. Ter bescherming heb ik een paar onderzetters gekocht, maar die vind ik niet zo heel erg mooi. Daarom ben ik begonnen met het zelf maken van onderzetters. Ik ben begonnen met het doodelen van vierkante maar vond het eigenlijk leuker om ronde onderzetters te maken. Gelukkig is dat gemakkelijker dan andersom.

Eerst zal ik twee uitwerkingen van gebruikte doodles laten zien.

Doodle 1: is de basis van een bloem, hier kun je nog weer verder om heen werken of de blaadjes allemaal even lang maken. Variaties genoeg.
Doodle 2: Dit is alleen de eerste rand. Deze kun je steeds boven elkaar herhalen. Ik maak hem het liefst klein. Maar je kunt het natuurlijk ook groter maken. Vooral als je een groot vlak wilt vullen.
Eerst heb ik dus een doodle gemaakt op het vierkant. Ik maak het altijd zo dat er geen boven of onderkant aan zit.

Om van mijn doodle vierkant ronde onderzetters te maken, heb ik van karton een mal gemaakt. Die heb ik over het doodle werk gelegd  zodat ik het mooiste deel kon gebruiken. 
Dit heb ik af getekend en uitgesneden.

Ik heb heel weinig kleur in mijn interieur, maar mijn banken zijn rood daarom heb ik de doodle-cirkel op een rode cirkel geplakt die net wat groter is.
Als laatste heb ik de onderzetter beplakt met plakplastic. Zo blijven ze langer mooi.

Gebruikt: Copic Multi-liner 0.25 zwart.

Dit is nummer 1. Nu nog een aantal te gaan. Misschien heb ik jullie op een idee gebracht.
Wil je onderzetters maken die langer mee gaan. Met de Copic Multi-liner kun je
ook op hout of kurk goed doodlen. Die zou ik dan als ze klaar zijn wel even
aflakken.

zaterdag 24 januari 2015

Grote label gepimpt


Stap voor stap laat ik jullie zien hoe ik deze creatie opgebouwd heb. 


Voor dit project heb ik een grote label gebruikt. De maat van het label is 13 cm x 26,5 cm.


Met twee verschillende templates en structuurpasta structuur opgebracht.


Hier heb ik weer van alles uit de kast getrokken wat ik maar kon vinden en goed op de label vastgeplakt.


De hele label daarna in de witte gesso gezet.

Toen de gesso droog was alles ingedept met Versamark inkt en lekker met de kleurtjes PanPastel gaan spelen tot ik het gewenste resultaat had.

Toen de kleur goed was heb ik het gefixeerd met de Ghiant Fix Basic.

Daarna alles opnieuw gedept met Versamark inkt.  Over het hele label alles deppen met de White Coarse en de Black Coarse ( waar je het donkerder wilt hebben. )

Als laatste heb ik het gefixeerd met de Ghiant Inkjet Fix Satin, een eind fixatief. 

Het stukje kant van het label heb ik dezelfde kleur gegeven als het label.

Zie hieronder het resultaat.







Kleuren die ik gebruikt heb zijn :

PanPastel
580.5 - Turquoise
430.5 - Magenta
740.1 - Burnt Sienna extra dark
012 - Pearl medium White Coarse
014 - Pearl medium Black Coarse

donderdag 22 januari 2015

Happy Birthday paddenstoel

Sinds een paar weken ben ik in het bezit van een echte Copic Airbrush. Dit apparaat stond al zo lang op mijn verlanglijstje, dus ik ben helemaal happy nu ik hem eindelijk heb. Bij dit project heb ik hem voor het eerst gebruikt en natuurlijk ga ik dat nog veel vaker doen! 


 De hoed van de paddenstoel en de letters heb ik geairbrusht met de volgende kleuren, YG07 en B04. Ik gebruik het liefste de Original Copic Markers voor deze techniek omdat hier de  meeste inkt in zit.  Plus deze markers passen precies in de Air Adapter, die bij de airbrush hoort. Maar met behulp van een stukje kneedgum past ook de Sketch er goed in.


Ook deze keer heb ik een digi gebruikt van Mo's Digtal.....deze jonge dame heet Amanita. Natuurlijk heb ik haar weer gekleurd met Copic markers.

Dit zijn de kleuren die ik heb gebruikt:
Voor het meisje
Huid: E000-00-01-02
Haar: YR23-27
Jurk en schoenen: YG01-05-07-09
Vleugels: BG000-01-02
Bloem: YG00-03-13-17 en Y15-YR18

Voor de paddenstoel
Binnenzijde: E84-87-89
Bovenzijde: R39-89, YR18 enY37


De stippen op beide paddenstoelhoeden heb ik gemaakt met structuurpasta. De stam heb ik gemaakt met geribbeld karton. Verder heb ik een Shape Art mal en een stans gebruikt van een bekend Nederlands merk. Het kaartje heb ik verder aangekleed met allerlei leuke dingen.


Zo dat was die weer voor deze keer.......... tot de volgende keer.

 

dinsdag 20 januari 2015

Earth laughs in flowers

Onlangs heb ik de pigmentpoeders ontdekt. Ik was nieuwsgierig of deze poeders ook te combineren zijn met PanPastel. Een verrassend resultaat!
De pigmentpoeders moet je nat spuiten met water en wat mij verbaasde is dat de PanPastel niet reageerden op het water en ook niet op de poeders. Hierdoor kun je eerst een mooie achtergrond sponsen met PanPastels, daarna wat pigmentpoeders er over strooien en dan nat spuiten. Je kunt het eventueel drogen met de heattool.


Het stempelpapier heb ik eerst gesponsd met twee kleuren PanPastel (280.3 Orange Shade en 580.5 Turquoise). Daarna heb ik van twee kleuren pigmentpoeders een heel klein beetje op het papier gestrooid en nat gespoten. Doe dit met beleid en stop op tijd!


Over de gecreëerde achtergrond heb ik met diverse inkten stempels gezet. De honeybee heb ik ingekleurd met dye inkten en een waterpenseel. Hier en daar wat witte stipjes op de bloem gezet met de Molowtow marker (160 Signal White)

Door mijn enthousiasme ging ik meteen aan de slag met een tweede kaartje.


Op het stempelpapier heb ik eerst twee kleuren PanPastels (470.8 Violet Tint en 470.5 Violet) gesponsd. Hierover heb ik een heel klein beetje pigmentpoeder violet gestrooid en nat gespoten. De bloem heb ik geëmbossed met een glitter paarse embossingpoeder op een stukje papier dat ik eerst heb gesponsd met PanPastel Violet Tint. De accenten heb ik aangebracht met pigmentpoeder. Dit doe je door een beetje poeder op je craftsheet aan te brengen en dit met een waterpenseel nat maken. Ook op deze kaart weer accenten aangebracht met de Molowtow marker (160 Signal White).


Ik hoop dat ik je weer heb kunnen inspireren.

 

zondag 18 januari 2015

It's a boy!

Hallo iedereen!

Ik heb het idee dat er een babyboom is. Er zijn zoveel mensen uit mijn omgeving die een kindje verwachten. Dat is altijd een blijde gebeurtenis en daar hoort natuurlijk ook een zelfgemaakt kaartje bij!

Ik heb er al eentje klaar voor een jongetje en daarvoor heb ik een digitale stempel van Mo Manning gebruikt en daarbij een passend baby-paperpad.


Het is een kaart geworden van 14x14cm, het design heb ik vrij simpel gehouden.
Behalve het designpapier is alles verhoogd opgeplakt.


De Copic kleurtjes die ik hiervoor gekozen heb, heb ik deze keer bewust wat lichter gehouden. Dat kun je doen door de grootste vlakken met de lichtste kleur in te kleuren. Met de donkere kleuren doe je enkel een aanzet. Op babykaartjes zijn pasteltinten schattig en fris. De beer heb ik ook een structuur gegeven, die moet er zacht en knuffelbaar uitzien!


Dit zijn de kleurtjes die ik heb gebruikt:
Huid: E13, E11, E00, E000, R20
Haar: E57, E55, E53, E50
Groen: YG67, YG17, YG13, YG11
Blauw: BG49, BG18, BG13 BG11, BG10
Beer: E79, E77, E75, E71

Tot de volgende!

zaterdag 17 januari 2015

Shadow box tutorial

Hallo, leuk dat je weer komt kijken.

Deze keer heb ik een kaart voor jullie als tutorial gemaakt.
Het is een shadowbox kaart.


Ik ben begonnen met het snijden van een kaartje van 10 x 10 cm.
Hierop heb ik met Versamark een rijtje bomen gestempeld.


Daarna ben ik met PanPastel ( Phtalo Bleu tint ) over de bomen gegaan.
Onder de bomen heb ik diverse PanPastel kleurtjes groen gebruikt:
660.5 - Chromium oxide green
660.3 - Chromium oxide green shade
660.1 - Chromium oxide green extra dark

\
Met een grijze stempelinkt de linker boom erop gestempeld en met een zwarte stempelinkt de rechter boom.
Zo krijgt het een beetje diepte.
Nu fixeren.


Nu heb ik de shadowcard gemaakt.
Neem een kaart van 14 cm x 29 cm.
Ril deze op 14 cm en 15 cm.
Teken met een potlood hulplijnen die aan alle kanten 
2 en 3 cm uit de kant zijn. Je krijgt dan een vierkant
zoals op de foto hieronder. Teken er ook nog een kruis in.
Ril nu het buitenste vierkant en het binnenste vierkant.
Snijd het kruis in.


Vouw nu de rillijnen om.
Dan krijg je het zoals op de foto hieronder.


En hier zie je de "goede" kant.
Hier past dan het plaatje met de bomen in.


Plak deze in de kaart.


Nu snijd je een rand om de kaart.
Deze heeft de maat van 13,5 x 13,4 cm.
Snijd hier een vierkant uit. Deze heb ik op 1,5 cm gesneden.


Dit vierkante lijstje heb ik voorzien van spetter stempels
gezet met Versamark.


Daar ben ik met Panpastel 910.5 - Light gold overheen gegaan.
Daarna even fixeren.


De rand heb ik op de shadow box kaart geplakt en daarna heb ik de kaart
versierd met wat bloemen en een soort banner met een tekst cirkel.
Dit is dan het eindresultaat.


Ik hoop dat het allemaal duidelijk is zo.
Het was voor mij weer leuk om voor jullie te maken.

Veel freubelplezier !!