zaterdag 31 oktober 2015

Wat een beestenboel...


Hoi allemaal, 

deze keer heb ik er een echte beestenboel voor jullie van gemaakt. Soms is het een groot nadeel als je zoveel van die leuke stempels hebt. Het probleem van ons creatieve mensen is dat we nooit genoeg hebben, want telkens als er iets leuks uit komt moeten we het weer kopen. En als we het eenmaal hebben weten we van gekkigheid niet meer welke we nu moeten gebruiken! Dus ik heb maar alle Crazy katten en vogels gebruikt op deze canvas. Het gevolg is een heel gezellige beestenboel bij elkaar!

Het leuke van deze stempels is dat dat iedereen ze kan kleuren! Je kunt ze op zoveel manieren en met zoveel  diverse kleurmiddelen kleuren. Waarschijnlijk is dit een van de redenen waarom ze zo  populair zijn.


Ik heb het canvas eerst voorgestreken met ARA Gel Medium Gloss. Daarna heb ik stukjes bedrukt vloeipapier vastgeplakt met diezelfde gel. Dit even laten drogen (natuurlijk kun je die ook droog föhnen). Daarna heb ik structuurpasta aangebracht. Ik heb maar gedeeltes van de Dutch Doobadoo stencils gebruikt, om het een speels effect te geven.


De stuctuurpasta even laten drogen voordat je het gaat bewerken. Hiervoor heb ik maar een paar kleuren PanPastel gebruikt. Ik heb hier en daar een stempel met regendruppels geplaatst waar ik Mod Podge glazing medium op heb gedaan. Hierdoor is de kleur wat donkerder geworden en het liep wat uit maar dit geeft toch wel een leuk effect! Op de ogen en brillenglazen heb ik ook deze medium gebruikt.

Ik heb de volgende kleuren PanPastel gebruikt:
430.5 Magenta
470.3 Violet Shade
470.5 Violet
470.8 Violet Tint


Alle stempels die ik heb gebruikt zijn van Kaztelkraft, dus ook al die leuke hoedjes en bladeren.
Alles is gestempeld met Memento Ink Tuxedo Black.

 Welke Copic Marker kleuren heb ik gebruikt:
 geel-/ oranje tinten: Y11-13-15-19 en YR04-07
blauw tinten: BG01-05-07-09
groen tinten: YG01-03 en Y05-07-09
 goud tinten: Y21-23-26-28

Voor de kleine witte accenten heb ik de Molotow marker gebruikt, wat extra op de paraplu.

Hopelijk heb ik jullie een beetje kunnen inspireren.
Tot de volgende keer,



vrijdag 30 oktober 2015

Lekker

Hallo allemaal, vandaag mag ik jullie weer een kaart laten zien, die ik kleurde met mijn favoriete Copics. Even een tip, wist je dat deze ook kunt navullen? Handig voor mensen die heel,veel,kleuren. 

Ik geef deze kaart de titel: "Lekker", omdat ik bij het zien van deze digi moest denken aan onze vakantie. We bezochten de Milka fabriek en het water loopt me nog in de mond als ik er aan terugdenk.  Daarom deze kaart met een meisje dat geniet van haar grote reep chocolade, zeg nou zelf dames, wie lust dat nu niet? 

Hier zie je alvast een klein stukje van de kaart, met de gevouwen rand muziekpapier. 
Deze digitale stempel van Mo Manning is ingekleurd met mijn Copics , ik koos voor blauw - groen tinten, die maken me vrolijk.
Meestal begin ik te kleuren met de huid, omdat die nog wel eens misgaat. Mijn favoriete kleuren voor de huid zijn : E0000-000-00-01-11, voor de wangetjes pak ik R21. 
Daarna kleur ik de haren en als laatste komen de kleren aan bod.
De volgende Copics heb ik gebruikt:
Haren Y000-00-06-11-15-17
Blauwe kleding B21-23-18
Aqua kleding BG11-23-34-49
Chocoladereep E23-25-27-59

Na het kleuren heb ik mijn meisje uitgeknipt en op een kaart in bijpassende kleuren geplakt. 

Voor nu zeg ik kleurige groetjes en tot een volgende blogpost,

woensdag 28 oktober 2015

Have yourself a merry little Christmas


Nog niet zo lang geleden ben ik samen met Saskia naar een leuk klein plaatsje in België geweest.
Hier mochten we een PanPastel workshop geven aan een groep kaartenmakers. We hebben erg genoten die dag! Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd. Op deze dag hebben ook wij wat leuke pakketjes mogen ontvangen om zelf wat mee te maken. Leuke verrassing toch!  Met een van deze pakketjes, nou ja met het tasje eruit en de uitgedrukte sterrenstans heb ik onderstaand cadeautasje gemaakt. Maar voordat ik dit jullie laat zien wil ik jullie graag eerst uitleggen hoe ik met PanPastel gezichtjes in kleur.


Het opzetten van de kleur doe ik vanaf de kant waar ik het het donkerst wil hebben, dus vanuit waar de schaduw komt te liggen. Ik zet liever twee keer een dun laagje op dan in één keer een dikkere. Vaak krijg je dan een mooier resultaat.


Deze kleur breng ik alleen aan op de plaatsen waar ik wat schaduw in het gezichtje wil hebben. Niet te veel dan wordt het wat gelig. Vind ik het toch wat te gelig geworden, dan ga ik er nog een keer overheen met de eerste kleur. Vaak vind ik dat een mooier resultaat geven. Is het echt te veel gebruik dan een gompotlood. Dat is wat fijner bij het inkleuren van afbeeldingen dan een gewoon gom. Zeg nou zelf hoe ideaal is het dat je zo je werk kunt corrigeren!


Deze kleur zet ik aan op de wangetjes en op plaatsen waar ik een wat donkerdere schaduw wil hebben. Daarna ga ik nog een keer met de eerste kleur over de plaats waar ik geeïndigd ben met de Red Iron Oxide om de twee kleuren mooi in elkaar over te laten lopen. 
Ik herhaal regelmatig wat van de stappen totdat ik tevreden ben. 
Deze kleuren zitten ook alle drie in de PanPastel set Raff's cuties.
Een set die speciaal is samengesteld voor het inkleuren van cuties.


Uiteindelijk is dit het resultaat. Op deze manier kleur ik ook de ander delen van de huid. Op de lipjes heb ik heel licht dezelfde kleur aan gebracht dan op de wangetjes. Het liefst werk ik met de penseeltjes van het merk Artigo. 

Een van de volgende keren zal ik jullie laten hoe ik kleding in kleur. 
Hieronder de compleet ingekleurde afbeelding. 


Voor haar kleding en haren heb ik de volgende kleurtjes gebruikt:
780.1 Raw Umber extra dark
780.3 Raw Umber shade
780.8 Raw Umber tint
280.5 Orange
280.3 Orange Shade
380.5 Red Iron Oxide
580.5 Turqouise
580.3 Turquoise shade
580.1 Turquoise extra dark


Na het kleuren heb ik de afbeelding gefixeerd, dit is echt belangrijk omdat je afbeelding anders af blijft geven. Hier geef ik je nog even een tip, vind je dat de kleuren te licht blijven, fixeer je afbeelding tussendoor, dan kun je er een nieuw kleurlaag overheen zetten. De kleur wordt dan wat intenser.


Het cadeau tasje heb ik beplakt met papier van Studio Light uit de  nieuwe serie Sweet Winter Season. Ook heb ik het tasje aangekleed met uitgedrukte figuurtjes uit de stansvellen van deze serie. Verder niet meer gebruikt dan een sterretjes stans. Ook de stempel op het ronde label is van Studio Light, ik heb deze gestempeld met Versa Mark en bestrooid met embossingpoeder, daarna uiteraard verhit met de heattool. 

Voor de feestdagen ga ik nog maar wat van deze leuke verpakkingen maken. Jullie ook?

tot de volgende blogpost!



dinsdag 27 oktober 2015

techniek met de kleine ronde Gelli-Plate

De Gelli-Plate komt in vele soorten en maten en deze keer heb ik de ronde gebruikt. Ik vind bubbels in alle vormen en maten als stencil altijd al erg leuk, dus een ronde Gelli-Plate helemaal, zeker als deze ook nog zo snoezig klein is van formaat, ongeveer 10 cm.
 Wat hebben we nodig:
wat leuke kleurtjes Acrylverf, ik heb hier ARA gebruikt omdat het een hele mooie kwaliteit acrylverf is, die prettig werkt.
een kleine ronde Gelli-Plate
wat leuke tools, zoals die van Catalyst en wat stencils en andere leuke elementen

 Neem een klein beetje verf, echt niet te veel, want je afdruk wordt van teveel verf niet mooi.
Ik gebruik hier naast een kleur een beetje wit om de kleur lichter te maken. 

 Rol de verf goed uit met je verfrollertje , ook wel brayer genoemd.

 En nu begint het leuke werk. Hier heb ik met de Catalyst tool wat leuke streepjes in de verf getrokken.
De Catalyst tools zijn een soort spatels met allerlei vormpjes die je goed kunt gebruiken in de verf op je Gelli-Plate. Je kunt er allerlei extra leuke motiefjes mee maken, zonder je Gelli-Plate te beschadigen. 

 Naast de streepjes heb ik een paar vormpjes neergelegd (uitgesneden uit frosted sheets van Ranger). Je kunt de vormpjes even aandrukken en weghalen of laten liggen. Ik heb nu voor deze laatste optie gekozen.

 Omdat het een kleine Gelli-Plate is heb ik hem op een stempelblok gelegd, zodat ik de Gelli-Plate als een soort stempel kan gebruiken. Ik heb de afdruk dan ook gemaakt door de ronde Gelli-Plate af te drukken op het papier.

 Er ziet nu nog allemaal verf op de Gelli-Plate. Deze kan je prima gebruiken om nog een tweede afdruk te maken. Deze tweede afdruk vind ik vaak nog veel mooier dan de eerste afdruk.

 Hier zie je het resultaat van de tweede afdruk. De tweede afdruk wordt ook vaak ghost print genoemd.

 Herhaal het aanbrengen van de verf met de roller en leg een stencil op je vel papier. Druk hier nu je Gelli-Plate met verf doorheen.

 Dan krijg je het bovenstaande effect. Het leukste is om verschillende manier bij elkaar te gebruiken op een vel.


Onderstaand een aantal voorbeelden in verschillende kleurencombinaties waarbij ik allerlei verschillende afdrukjes heb gemaakt en die over elkaar heb afgedrukt. Je krijgt dan echt mooie en leuke resultaten.  Gebruik ook eens metallics tussen de andere kleuren, dat geeft een prachtig effect.
 ARA verf; neon pink, blood red lake, cadmium orange, lemon yellow azo, mettalic yellow light

 ARA verf: quinacridone purple, dioxazine violet purple, metallic magenta, gold

ARA verf: sap green lake extra, phthalo green blue shade, phthalo blue, lemon yellow azo





Een van deze achtergrondjes heb ik gehalveerd en een Lavinia kaart van gemaakt. 

wil je weer meer weten over de Gelli-Plate, kom dan langs op de Kreadoe. Je kunt mij Of Miranda Degenaars vinden bij Hobbycompleet de Duif voor een demo en een make & take, kan je de Gelli-Plate zelf even uitproberen. 

groetjes 



maandag 26 oktober 2015

Flowers for you



Goedemorgen, vandaag is het alweer 26 oktober, over twee maanden is het alweer tweede kerstdag. Jeetje wat gaat de tijd snel he. Ik ben met deze donkere dagen lekker bezig met mijn favoriete kleurmiddel, je raadt het al als je mijn berichten vaker gezien hebt, de CopicMarkers. Je kunt hiermee zo'n mooie schaduwen, maar ook hele fijne, kleine lijntjes maken zoals ik jullie vandaag laat zien.
Veel kijkplezier. 


 Als eerste ben ik gestart met het kleuren van de huid, ik vind een afbeelding pas echt goed als de huid mooi gekleurd is. Zodat het levensecht lijkt. de kleuren zijn E000, E01, E04 en E21.
De haren zijn in deze afbeelding eigenlijk het middelpunt dus wilde ik ze ook heel fijntjes kleuren zoals bij echte haren. Met BG13 heb ik alle haren gekleurd.



Zoals ik in het begin al zei kun je met de Copic marker ook hele fijne lijntjes zetten. Dat doe je door je marker bijna verticaal op het papier te zetten zodat je echt alleen met het hele fijne puntje het papier raakt. Door heel lichtjes het papier te raken krijg je dus een mooi dun lijntje. Deze kleur is G29.


 Om de haren meer diepte te geven moest ik er een donkere kleur aan toevoegen. Dit deed ik net zoals hierboven weer door kleine streepjes te trekken met de Copic kleur N9



Voor het kleuren van de jurk heb ik een felle kleur genomen zodat het donkere haar mooi naar voren komt. Met Y15, Y38, YR09 en E09 heb ik de plooien en de jurk gekleurd



Dit is het eindresultaat nadat ik de bloemen heb gekleurd.

De gebruikte kleuren nog even in volgorde
Huid: E000, E01, E04 en E21
Haren: BG13, G29 en N9
Jurk: Y15, Y38 , YR09, en E09
Bloemen: BV01, BV04 en BV08

Bedankt voor het kijken,


zaterdag 24 oktober 2015

Orchids

Vandaag laat ik jullie een kaart zien die ik gemaakt heb met de Copic Markers. De afbeelding heb ik op een Gelli-plate achtergrond geplakt.


Eerst heb ik de stempel gestempeld met de Memento Tuxedo black.
Bij deze orchid stempel kun je heel goed zien waar je de donkere kleuren moet gebruiken en daar start ik dan ook altijd. En ik werk dan van donker naar een lichte kleur.
Waar de puntjes het donkerst zijn daar moet je dus ook een donkere kleur gebruiken.


Ik ben begonnen met de stengel en het knopje.
Hiervoor heb ik gebruikt de kleuren: YG99, YG93 en de YG03

Daarna ben ik met de bloemen begonnen en hier heb ik deze kleuren voor gebruikt:
RV69, RV29, RV19 en de RV17

Voor het gele stukje heb ik de kleuren YR12 en de Y08 gebruikt.

Rondom de gehele bloem heb ik een lichte schaduw aangebracht met de W-3

In de bloem heb ik nog wat accentjes gemaakt met de witte Molotow marker.


Deze achtergrond heb ik vorige week gemaakt met de Gelli-plate en deze past precies bij de kleuren die ik gebruikt heb voor de bloem.

De bloem heb ik uitgeknipt en toen op de Gelli-plate achtergrond geplakt.



donderdag 22 oktober 2015

Vintage Santa and ....sweet Santa.....



Hallo bloglezers,

Zoals ik jullie vorige keer beloofd had ben ik met de andere twee Santa's aan de slag gegaan. Het zijn twee heel verschillende kaarten geworden maar dat geeft juist zo leuk aan dat je met dezelfde stempel weer een totaal andere uitstraling kan krijgen als je andere kleuren en materialen gebruikt.

Dit keer geen stap voor stap foto tutorial maar wel een duidelijke beschrijving hoe de kaarten tot stand zijn gekomen.

Stap voor stap beschrijving

Laten we beginnen met de eerste kaart, de Sweet Santa... vanwege de zoetere kleuren.
Ik heb gewerkt op het fijne fluweelpapier, dat pakt de Pan Pastel altijd erg mooi op vind ik.

-breng Versamark inkt aan op de grote Poinsettia achtergrond stempel(Chocolate Baroque)
(tip: met grote achtergronden werk ik andersom, ik leg mijn papier op de stempel en druk dit dan aan)
- aan de bovenzijde van het papier breng je met de Pan Pastel big oval sponge de Red Pearlescent Pan Pastel aan 
- werk tot ongeveer de helft van het papier(breng geen nieuwe Pan Pastel aan maar laat vervagen)
- vanaf de onderzijde breng je de Green Pearlescent Pan Pastel aan 
- blend dit een beetje met de rode kleur halverwege
- neem wat Pan Pastel Colourless blender op een schoon sponsje en blend de overgang van de 2 kleuren. Dit geeft een mooi kleurverloop.
- ga er er met een tissue zachtjes overheen en verwijder overtollig Pan Pastel
- breng aan de bovenzijde nog wat Pan Pastel Red shade aan voor wat verdieping van de kleur aan de rand
- ook aan de onderzijde doe je dat met de Pan Pastel Permanent green
-Ook hier breng ik de Pan Pastel Colourless blender aan voor een mooi kleurverloop
-nu fixeer je de achtergrond met de fixatief spray(Ghiant fixative)
***

De achtergrond heeft nu de mooie parelmoer glans die moeilijk te vangen is op de foto.

Ook in de afbeelding van Santa heb ik langs de randen de groene Pan Pastel geblend. Zo loopt het mooi over in de achtergrond.

De randen rondom de Santa zijn geembosst met een sparkle embossing poeder die het effect geeft van een sneeuwrandje.







Kerst tekst (Verses)
En dan naar nummer twee, de ' Vintage' Santa, weer geheel anders........
Hier heb ik gewerkt op kraft papier en met de metallic Pan Pastels.

- breng Versamark aan op de grote Poinsettia achtergrond stempel
- druk de stempel af op het kraftpapier( zie tip grote stempels hierboven)
- breng met de Big Oval sponge de goudkleurige Pan Pastel aan over de gehele achtergrond
- verwijder overtollig Pan Pastel met een tissue
-emboss twee stukjes kraft papier met een embossingfolder
- ga zachtjes met een (hard) sponsje over de relieflaag met Versamark
- breng de Pan Pastel Metallic Rich Gold hierover aan
- snij twee poinsettia's uit van het andere stukje papier
- emboss evt. een randje langs de Santa met embossingpoeder
Stempel alleen ' a Christmas blessing' van de kerst tekst
Bevestig alles op de achtergrond
nog wat parelpen accenten en klaar!



Hier zie je de mooie glans van de metallic Pan Pastels op het kraft papier.

Hieronder nog even alle drie de Santa's naast elkaar.......
Had je de eerste Santa nog niet gezien.....deze staat hier met een stap voor stap foto tutorial


de gebruikte Colourstock materialen:

Pearlescent Red - 953.5
Pearlescent green - 956.5
Pan Pastel Red shade - 340.3
Pan Pastel Permanent green - 640.3
Pan Pastel Rich Gold - 910.5
Pan Pastel Colourless blender - 010

Sweet Santa- Copic markers:

E000/E00/R20
C1/C3/C5
E31/E29

Vintage Santa- Copic markers

E000/E00/E21/E11/R30
W1/W3/W5
E31/E29

Ik hoop jullie geïnspireerd te hebben met deze vrolijke Kerstman en deze technieken.
Bedankt voor je bezoek en heb je toch nog vragen, stel ze gerust!