zaterdag 30 april 2016

A meouwtain of fun...


Hallo blogvolgers, 

Ik houd erg van katten, kan er niets aan doen. Zodra ik dan ook weer een nieuwe kattenstempel ergens tegen kom, wil ik deze natuurlijk gelijk hebben!

Mijn PanPastel en kwastjes erbij gepakt en lekker aan het kleuren geslagen. 


Natuurlijk ben ik weer zo super enthousiast gestart dat ik dan soms vergeet foto's van alle stappen te maken. 
Ik kan je in ieder geval vertellen dat ik nog steeds kleur met de penseeltjes van Artigo, Sylinsky. Na diverse soorten penselen uitgeprobeerd te hebben bevallen deze mij echt het beste. 


Zo kleuren we uiteraard steeds een stapje verder. Ik ben heel bewust van boven naar beneden gaan kleuren omdat PanPastel, zolang het nog niet gefixeerd, is af kan geven aan je hand.
Regelmatig leg ik, om dat te voorkomen, een vel keukenrol onder mijn hand. Dit voorkomt vlekken op je witte achtergrond. Mocht dit toch gebeuren dan kun je dit natuurlijk weg gummen maar voorkomen is beter dan genezen toch?


Ik vond het leuk om de katten gekleurde wangetjes te geven. Dit heb ik gedaan met kleur: 380.5 Red Iron Oxide.

Van de bovenste kat naar de onderste, heb ik de volgende kleuren gebruikt:
280.5 Orange
380.5 Red Iron Oxide
740.3 Burnt Sienna Shade
380.5 Red Iron Oxide
820.1 Neutral Grey Extra Dark
780.1 Raw Umber Extra Dark
380.5 Red Iron Oxide
740.3 Burnt Sienna Shade
780.1 Raw Umber Extra Dark
280.5 Orange


De kleur om de toren met katten heb ik aangebracht met een platte afgeronde penseel (nr: 8) ook van Artigo. Hiervoor heb ik de kleur 580.5 Turquoise gebruikt. 


Na het fixeren met Ghiant fixatief, heb ik nog een leuke rand gestempeld. Deze rand komt uit een set van Studio Light. Daarna gemat op turqouise cardstock en op een kraftkleurige kaart geplakt. 

Het randje dat ik er langs gestempeld heb, komt van een stempelset van Studio Light. 

Ik zou zeggen probeer het zelf eens een keer lekker uit, kleuren met PanPastel en ervaar zelf hoe leuk dit is!

liefs en een fijne dag,










woensdag 27 april 2016

Copics, Copics en nog veel meer Copics

Mijn project voor vandaag is een mdf album met een mylar pagina en een acrylaat pagina er tussen. Deze twee pagina's zijn transparant en daarom erg leuk om te bewerken met inkt, alcohol inkt natuurlijk en nog specifieker, Copic Various Ink. 


Alcohol inkten zijn erg leuk om mee te spelen, Als je ze op een ondergrond druppelt gaan ze een eigen leven leiden. Ze gaan alle kanten op en mengen zich weer tot nieuwe kleuren. Het is zo leuk om daar mee te spelen.

Maar laat ik beginnen bij het begin. Als eerste heb ik de mdf plaatjes in dit album met witte gesso bewerkt. Daarna heb ik er verschillende kleuren various inkt op gedruppeld, nl BV08, RV69, R59, YR18,E34, E49,W1, RV17, B39 en YR07.
Met een blendingtool en viltje bessprenkeld met activator dep je door de druppels various inkt, die daarna allemaal een eigen leven gaan leiden. Ook is het leuk om enkele spetters activator in de inkt te laten vallen. De inkt blijft reageren en vormt mooie patronen. 


De voorpagina is van mylar (materiaal waar stencils van gemaakt worden), Voor het woord wings heb ik plakletters van Pronty gebruikt. Deze letters zijn laagklevend en gemakkelijk weer te verwijderen. Hierdoor sijpelt er wel af en toe een beetje inkt onder de letters, maar dat is zo weggehaald met een Copic Blendermarker. 


Ik wilde voor dit album graag mijn nieuwe "moths" stempelset van Design by Ryn gebruiken, echt  prachtige stempels. Allemaal ingekleurd met Copic Markers. 
Dit zijn de door mij gebruikte kleuren:
W3, B39, YR7-13-15, E08-34-51-53-57-74-77-79, RV02-04-06-09, BV17-10-15-29-63



Voordat ik de ingekleurde stempelafdrukken ging opplakken, heb ik ook nog wat stencils met acrylverf aangebracht. En wat tekst en vlekjes gestempeld in de achtergrond. Dat maakt het net even wat interessanter qua structuur. 


Dit is een acrylaat pagina, een dikke plaat acryl, transparant en daardoor superleuk met de alcoholinkt die zich er goed op hecht. Ook hier heb ik weer de plakletters van Pronty gebruikt. 

Hieronder volgen nog een paar close-up foto's van de verschillende pagina's. Ik heb alle pagina's op dezelfde manier bewerkt met de inkt, verf, stencils en stempels. 

close-up 1



close-up 2


close-up 3


Dan zijn we alweer bij de achterkant van het album beland.
Ik wilde op iedere pagina een mooi woord. Dit heb ik eerst gestempeld met zwart en een Stampers Anonymous letter stempelset. Daarna heb ik de letters overgetrokken met een goudkleurige marker. 
Op de laatste pagina heb ik een mooie spreuk, gevonden op het internet, gebruikt. 


Dit is hoe het album kant en klaar er uit ziet. Net als de motten fladder ik weer naar mijn volgende project en zie ik jullie weer hier over 14 dagen.

Groetjes,




dinsdag 26 april 2016

Flower Power


Hallo allemaal, wat fijn dat je weer komt kijken op dit blog. Ik word altijd zo blij van de lente, alle bloemen komen tot bloei, de bomen krijgen weer blaadjes, kortom het is zo'n mooie kleurenpracht.
Geïnspireerd hierdoor heb ik een lekker vrolijke kaart gemaakt. 


Ik heb met een lichte kleur Memento inkt alle bloemetjes gestempeld. Na het inkleuren zul je deze lijntjes niet meer zien en zo krijg je een ingekleurd geheel zonder de zwarte lijntjes. Ik heb de grote bloem gekleurd met RV04.


Omdat je bij het kleuren van deze bloem geen lijntjes meer ziet aan de buitenkant moet je zorgen dat je het gedeelte wat je kleurt voorziet van contrasterende kleuren. Daarmee maak je uiteindelijk diepte in je kleurwerk. Met RV69 en RV29 heb ik dit gekleurd, ik heb de lijntjes vanuit het midden van de bloem gezet tot op ongeveer de helft van het bloemblaadje.


Om meer diepte te krijgen in de bloem heb ik nogmaals met RV69 de randen en het midden van de bloem gekleurd. Zo ziet je bloem er al veel natuurlijker uit.


De donkerste kleur wil je natuurlijk niet zo opvallend laten zijn dus met een lichtere tint, RV29 heb ik alles nog een keer gekleurd. Ook heb ik vanaf de punten naar het midden toe meer kleur aangebracht. Zo krijgt je bloem echt diepte.


Om alle kleuren tot een mooi geheel te maken heb ik met RV25 en RV04 alles nog een keer gekleurd. ondanks dat je geen zwarte lijnen aan de buitenkant ziet, is het toch een mooi0 en duidelijke bloem.


Ik heb de vier bloemen allemaal op dezelfde manier gekleurd en ben daarna begonnen met de geel/oranje bloem. In tegenstelling tot de roze bloem heb ik hier niet eerst alles ingekleurd maar ben ik met geel Y08 begonnen vanuit het midden, daarna de oranje kleur R08. ook hier zie je al goed de bloem tot leven komen.


Om de bloem af te maken heb ik met E09 de donkerste gedeeltes gekleurd, daarna weer met R08, YR04 en Y08 alles tot een mooi geheel geblend.


Ik wilde deze kaart voorzien van lekker felle kleuren, daarom heb ik niet voor het echte groen van blaadjes gekozen maar een beetje blauw groen. Deze blaadjes kleurde ik met BG53, BG45, BG57 en BG49.


Tot slot heb ik nog rondom alle bloemen en blaadjes een klein randje met C01 getekend. zo krijgt een schaduw effect rondom je bloemen.

Roze bloem: RV04, RV25, RV29 en RV69
Oranje bloem: Y04, R08, YR04 en  E09
Paarse bloem: V12, V15 en V17
Blaadjes: BG53, BG45, BG57 en BG49


Hopelijk heb ik je geïnspireerd om ook eens zonder de zwarte lijnen om je afbeelding te werken. Het geeft een heel ander resultaat wat ik persoonlijk erg mooi vind.

Tot de volgende keer,



zaterdag 23 april 2016

Magical World

Hallo Allemaal

Leuk dat jullie hier een kijkje komen nemen, vandaag mag ik hier weer een project laten zien, ik heb gewerkt met PanPastel en Lavinia stempels.


Een poosje geleden kwam ik in contact met Lavinia stempels en sindsdien ben ik er helemaal verzot op. Ik gebruik ze meestal in combinatie met PanPastel, je hebt maar een paar kleuren nodig om een mooi resultaat te krijgen. Dit keer is het geen kaartje geworden maar een A4tje.


Om het landschap te maken heb ik lukraak wat papier gescheurd en langs de randen bewerkt met Turquoise 580.5.


Daarna heb ik de zon gemaakt met Yellow ochre 270.5 en de lucht verder afgewerkt met Tusquoise 580.5, laat de 2 kleuren mooi in elkaar overvloeien.


De heuvels heb ik gekleurd met Raw Umber 780.5, hiervoor heb ik ook weer het gescheurde papier gebruikt zodat je de randen goed blijft zien.



Bij de volgende stap heb ik hier en daar wat stempels geplaatst met versamark en deze bewerkt met de kleur Panpastel van de ondergrond.



In de volgende stap ben ik begonnen met het zetten van de stempels, ik heb deze gestempeld met Versafine Onyx Black.


In de heuvels heb ik wat meer contrast aangebracht met de kleuren Raw Umber 780.5 en Bright Yellow Green shade 680.3.


De vleugels van de elfjes en een mooie paddestoel  heb ik nog eens apart gestempeld en deze ingekleurd met magenta 430.5 en Violet 470.5, ik heb deze toen uitgeknipt en opgeplakt.


Daarna heb ik met een tooltje hier en daar nog wat schaduw aangebracht.


Om af te werken heb ik met kleur Violet 470.5 en het ovalen sponsje de randen gedaan.


Nog een tekststempel geplaatst " Those who don't believe in Magic will never find it"

Dan is dit het eindresultaat.
Ik denk dat ik hem nog ga inlijsten als ik een mooie vind die erbij past.

  


Ik hoop dat jullie het een mooie post vinden en dat ik jullie een beetje heb kunnen inspireren

Tot een volgende keer

Liefs
Nadia
x


donderdag 21 april 2016

White Butterfly

Het tekenpapier van Schut is heel fijn om met PanPastel op te werken. De kleuren vloeien mooi in elkaar over en het sponst heel fijn. Ik ben uitgegaan van een prachtige vlinderstempel, deze wil ik graag verwerken op een kaart met een natuurachtige achtergrond.

Op een stuk Schut tekenpapier heb ik eerst een laag PanPastel Yellow Ochre (270.5) aangebracht. En hier en daar ook wat PanPastel Bright Yellow Green (680.3). Probeer in het midden een lichtere plek te houden. Stempel met Versamark de takken en spons deze met beide kleuren PanPastel.


Maak afdrukken van de bolletjesstempels met Versamark. Deze heb ik vervolgens ingewreven met PanPastel Bronze (930.5) met behulp van een kwastje. De Bronze PanPastel geeft een heel mooi effect. Helaas blijft dat altijd lastig in beeld te brengen.


De vlinderstempel heb ik geëmbossed met koperkleurige embossingpoeder en ingekleurd met markers en een waterpenseel. 


De tekst is met zwarte inkt gestempeld op een strookje papier. Het strookje heb ik heel licht ingewreven met PanPastel Yellow Ochre. Langs de randen heb ik het zwarte inktkussen gehaald.


Dit is het eindresultaat.
Alle gebruikte stempels zijn van Art Journey.


Fijne dag!











dinsdag 19 april 2016

The sky is the limit!

Hallo lieve bloggertjes! 

Leuk dat jullie weer een kijkje komen nemen op ons blog. Vandaag mag ik jullie weeral een Copic creatie laten zien!
Ik heb de laatste tijd zoveel nieuwe stempelsetjes gekocht en ik ben zo enthousiast als ik ze dan eindelijk eens kan gebruiken. Deze keer heb ik een stempelset "Blue Skies" van Lawn Fawn bovengehaald, ik ben er nog altijd helemaal verzot op! Toen ik de stempelset voor het eerst zag, wist ik al meteen wat ik ermee wou gaan doen. 


Eerst heb ik centraal de grote luchtballon gestempeld en daarna gemaskeerd zodat ik aan de rechterkant nog een kleine luchtballon kon stempelen, zonder in mijn vorige luchtballon te stempelen. Omdat de grote luchtballon zich dichter bij ons bevindt komt hij op de voorgrond te staan. Hoe verder iets van ons verwijderd is, hoe kleiner het er uitziet. Ik heb iets lager ook nog een kleine luchtballon gestempeld om de indruk te geven dat die aan het stijgen of aan het landen is. Ik heb alles gestempeld met "Londen Fog" Memento inkt, dat is een grijze variant waardoor je geen of zo goed als geen lijnen meer ziet als je alles gekleurd hebt.


Daarna heb ik enkele wolken getekend met mijn Copic markers (C3, C1, C0).
De wolken die het dichts bij ons zijn, staan bovenaan en zijn meestal groter dan degene die het verst van ons af zijn. Iedere vorm van wolken is goed, alles kan!



Vervolgens was het tijd om de lucht in te kleuren. Ik heb er weer voor gekozen om iets donkerder rond de luchtballon te kleuren en dan het kleur te laten uitwaaieren naar buiten toe.
Hiervoor heb ik B00, B000 en B0000 gebruikt. Ook zie je dat ik onderaan nog een deel wit gelaten heb, daar moet het gras nog komen.


Daarna heb ik dus het gras gekleurd met een heleboel groene markers, namelijk: YG03, YG06, YG09, G7, G28


Toen heb ik vervolgens de ballonnen ingekleurd met lekkere felle kleuren. Ik heb gekozen voor een geel, oranje en roze combinatie deze keer. Die kleuren samen vind ik geweldig.
De kleurnummers staan onderaan deze blogpost vermeld.


Met de grijze Copic multiliner heb ik de touwen van de bakjes getekend.
Ik was al heel blij met het resultaat maar toch vond ik dat er nog iets ontbrak. Het was mij allemaal een beetje te simpel en toen dacht ik "Hé, laat ik eens wat witte bolletjes kleuren op de luchtballon". Daarvoor is de witte Molotow marker ideaal voor. Hij is gevuld met witte acrylverf en dekt zeer goed. Ik vind het direct een heel ander zicht.


Doordat de kaart eigenlijk het kleurwerk is, heb ik gewoon het kleurwerk gemat op simpel designpapier. Nog een wijze tekststempel en dan was de kaart af.


Dan volgen nu nog eens alle kleurnummers van de Copic markers die ik gebruikt heb:
wolken: C3, C1, C0
lucht: B00, B000, B000
gras: YG03, YG06, YG09, G7, G28
geel: YR04, Y17, Y15, Y11
oranje: E08, YR07, YR04, Y17
roze: RV69, RV19, RV17, RV55, RV52, RV000
mandjes: E79, E77, E74, E71

Bedankt voor jullie bezoekje!