donderdag 30 juni 2016

Dogs come when....


Hallo lieve blogvolgers, 

Wat is het toch leuk om steeds weer iets aan julie te mogen laten zien. Na een paar creaties met de Molotow Aqua Twin Markers, die ik overigens ontzettend fijn vind om mee te mogen kleuren, deze keer een PanPastelletje. Deze heb ik jullie nog niet laten zien. Ook PanPastel blijft super leuk om mee te kleuren. 


Deze kaart heb ik gemaakt op tekenpapier van Schut 225 grams. Voornamelijk heb ik de kleuren uit de set Diny's favorites gebruikt. Echt zo'n basisset waar je steeds weer naar terug pakt. 
De stempel op de afbeelding, de eretribune komt uit een set van Katzelkraft. 


De stempelset met de katten is van IndigoBlu het heet Kevin's Gang. Deze keer ben ik zo enthousiast aan de slag gegaan dat ik helemaal vergeten ben om het maken van de achtergrond te fotograferen. Nu kun je dat gelukkig wel terug zien bij (mijn) vorige PanPastel posten. Ik heb twee maskers gebruikt van Dutch Doobadoo, met het spinnenweb en het masker met sterren. Ik heb dit gedaan door het masker op de achtergrond te leggen. Daarna met een verfroller Versamark aangebracht. Het masker verwijderen en inwrijven met een ovale spons met de door jou gekozen kleur PanPastel. 


De katten heb ik ook gestempeld op tekenpapier van Schut de dunnere variant van 160 gram. Dit heb ik gedaan omdat die wat gemakkelijker te knippen is. 

Deze ben ik in gaan kleuren met mijn penseeltjes van Artigo. Ja, nog steeds mijn favoriete penseeltjes voor PanPastel.

De kleurtjes voor nummer 1:
280.5 Orange
280.5 Red Iron Oxide
620.5 Phthalo Green


430.5 Magenta
580.5 Turquoise
520.1 Ultra Blue ex. dark


340.3 Perm. Red Shade
620.5 Phthalo Green
840.3 Paynes Grey

Wat staan ze heerlijk te glunderen op hun ereplekje!


In de achtergrond heb ik de volgende kleuren gebruikt:
220.5 Hansa Yellow
580.5 Turquoise

Uiteraard ook nog even een plaatje van de hele kaart.


Het erepodium in de kleurtjes:
520.1 Ultra Blue ex. dark
580.5 Turqouise
560.5 Phthalo Blue

Ook weer eens lekker aan de kleur met PanPastel? Goed idee!
Heel veel kleurplezier!







maandag 27 juni 2016

made up scenarios


Als ik 's avonds uit mijn werk kom, vind ik het altijd fijn om na het eten even een poosje te kleuren. 
1. oefening baart kunst
2. kleuren is heerlijk ontspannend

Ik pak dan ook regelmatig een afdrukje en kleur deze zomaar zonder doel in, gewoon omdat het leuk is om te doen. En het is handig. Soms moet ik snel wat maken en dan is het handig om iets paraat te hebben liggen. Deze afbeelding van Sakuem heb al een tijdje terug ingekleurd. Het was een leuke afbeelding om in te kleuren, veel huid en haar, ik kon mij er lekker in uitleven. 


Als eerste heb ik een close-up foto van de afbeelding. Ik heb deze ingekleurd met Copic Markers. 
Ik begin meestal met de schaduwen op de huid. Ik gebruik hiervoor een BV000. Daarna pak een koele bruintint, E50 en breng een eerste laag aan. Op de plaatsen waar je de E50 over de BV000 aanbrengt ontstaat een mooie warme schaduw. Achtereenvolgend voeg ik lagen toe van E00, R00, W1 en blend dan alle lagen samen met E0000. 
Omdat de kleuren van de haren en de intensiteit van de kleur invloed hebben op de huid ga ik eerst de haren kleuren. Daarna keer ik vaak weer terug naar de huid om nog wat meer schaduw aan te brengen. Ik gebruik dan BV00 om de schaduw dieper van kleur te krijgen. 

Met het kleuren van de haren ben ik gestart met B18. Dit is de donkerste kleur uit de reeks en die breng ik alleen aan om de donkere schaduwplekken van het haar. Daarna kleur ik de rest van het haar in met achtereenvolgend B16, B14 en B12. Omdat B18 door het blenden wat lichter is geworden, breng ik deze kleur nog een keer aan. Dezelfde kleuren blauw heb ik ook voor de ogen gebruikt. 

Als naar mijn gevoel de haren en huid af zijn, ga ik de rest van de tekening inkleuren. Blauw is een mooie contrastkleur van oranje. Als je blauw mengt met oranje krijg je een onbestendig raar kleurtje bruin, maar naast elkaar versterken de kleuren elkaar. Ik heb ervoor gekozen om de jurk en bloemen oranje te maken. Ik heb hiervoor gebruikt YR02, 07, 09 en 68.
De blaadjes bij de bloemen zijn ingekleurd met YG07, 17 en 67.


Ik heb mijn journalpagina gemaakt op een achtergrond van acrylverf, waarin ik met stencils en stempels verschillende lagen heb aangebracht, 
Daarna heb ik een leuke spreuk op het internet gezocht en deze op de achtergrond geschreven. Ik heb dit keer voor een lange spreuk gekozen. Om een beetje goed uit te komen met de tekst, schrijf ik deze eerst heel licht met potlood. Daarna gebruik ik een marker om de echte tekst te schrijven. De Molotow 1,5 mm is hiervoor zeer geschikt. 


Dit is het eindresultaat. 

Een creatieve groet van,




zondag 26 juni 2016

Sweet Birthday


Is deze afbeelding geen snoepje? Ik vind hem zo lief! Graag laat ik zien hoe ik de afbeelding ingekleurd heb. De kaart heb ik gemaakt voor een jarige job. Sweet Birthday.


 Ik ben begonnen met het kleuren van de huid. Met de lichtste kleur YG05 heb ik het hele gezicht en handen gekleurd.


 Met de donkerste kleur Copic Marker G99 heb ik de schaduwen getekend. Dit wordt natuurlijk nog verder geblend want zo ziet het er nog niet mooi uit.


Met de één na donkerste kleur YG17 heb ik de donkere schaduw al wat verder geblend, nu is er nog 1 stap om het gezicht mooi te maken door met YG05 alles uit te blenden


 Hier zie je het totaal plaatje, alle kleuren Copic Marker zijn mooi geblend en vormen één geheel.


 De kleding heb ik gekleurd met drie kleuren Copic Marker op dezelfde manier als het gezicht. Dus eerst 1 basis kleur, daarna de donkerste kleur en de 1 na donkerste en daarna alles goed geblend met de lichtste kleur.


Is het geen snoeppie? Zo lief! Ik heb mijn best gedaan om jullie stap voor stap het kleurwerk te laten zien van de Copic Markers.

De gebruikte kleuren:
huid: YG05, YG17 en G99
trui:V15,V09 en BV08
kraag: BV23, BV25 en BV29
Schaduw: C3 en C1


Met creatieve groet



donderdag 23 juni 2016

Friends


Hallo allemaal,

Na de vele schitterende creatie met de fantastische  Molotow Aqua Twins wil ik jullie toch nog eens een creatie laten zien die is ingekleurd met Copic Markers, want dit blijft toch ook een super kleurmiddel.


Ik heb vandaag gekozen voor een stempel van IO ( Impression Obsession).

Ik ben begonnen met het stempelen van de bloem maar ik wilde graag een paar bloemen samen hebben.


Daarom heb ik dezelfde bloem nog een keer gestempeld op maskingtape en uitgeknipt.


Je legt dit masker dan op je eerder gestempelde bloem, dan kan je nog een bloem stempelen naast de eerste bloem, ik heb dit aan de linker en aan de rechter kant gedaan.



Neem je masker weg, en dan kan je beginnen met kleuren.

Ik ben begonnen met een grondlaag R20, ik werk altijd blaadje voor blaadje af zo hou je mooi overzicht.


Breng dan je 2de kleur aan, in dit geval is dat R22 en blijf een stukje terug van je vorige kleur, neem dan terug R20 en blend deze 2 kleuren zodat ze mooi in elkaar overvloeien.


Neem dan je 3de kleur, in mijn geval is dit R27 en kleur een klein stukje aan de kant waar de blaadjes overlappen.


Omdat mijn 3de en 2de kleur een te groot verschil zijn kan je ze niet zo goed blenden, daarom neem ik met R22 een beetje kleur op van R27 zodat ik een soort tussenkleur heb, hiermee kan ik de 2 kleuren dan blenden, als laatste kan je nog met R20 de rest blenden.



Hier zie je nog een tussentijdse foto.


Als de ganse bloem gedaan is neem ik nog een hele donkere kleur R59 om hier en daar nog wat schaduw aan te brengen.

Het hartje van de bloem heb ik gedaan met YR23.


Als de bloemen klaar zijn kan je beginnen met de blaadjes, hier ga je  hetzelfde te werk als bij de bloemblaadjes.

Eerst een grondlaag met YG61.


Met YG63 heb ik nog wat streepjes aangebracht, dit doe door vanuit de nerf naar de buitenkant te zwiepen, zo krijg je een meer natuurlijk uitzicht, ga er daarna nog even met YG61 over, met YG67 heb ik hier en daar nog wat schaduw aangebracht tegen de bloemen.


Hier zie je dan het geheel.


Ik heb nog een teksstempel gebruikt ook van IO en dan mijn kaartje gemat op gekleurd cardstock en op een witte dubbele kaart.

Dit is dan het resultaat.


 


Ik hoop dat jullie het een leuke post vinden, dan zie ik jullie graag terug binnen 2 weken.

Liefs
Nadia
x

dinsdag 21 juni 2016

Mandala flower

Hallo allemaal,

Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je met de Squeezepen 3mm en Molotow Aqua Twins eenvoudig een achtergrond kan maken.

Allereerst heb ik met Silver Pearl embossingpoeder deze 'mandala'-stempel geëmbossed op aquarel papier. Kleur de bladeren van de stempelafdruk in met Molotow Aqua Twins 015 Dark Green en 016 Yellow Green. Neem ook de buitenste rand van de bloem mee (011 Primary Blue). Voor het inkleuren gebruikte ik de Squeezepen 1mm met water.


Emboss de bloem nogmaals op een ander stuk aquarelpapier en kleur deze in. Ik gebruikte de kleuren  008 Rose, 010 Purple, 011 Primary Blue en 012 Cyan. Knip de ingekleurde bloem uit.


Op een craftsheet bracht ik flink wat Purple aan. Doe dit met de brede punt van de Molotow AquaTwin. Met de 3mm Squeezepen en water heb ik rond de bloem en bladeren kleur aangebracht. Speel lekker met de inkt en het water. Als je de kleur te donker vindt dep je de pen even af op een keukenpapiertje en ga je weer over de inkt heen. Zo neem je het teveel aan inkt weer op.


Hetzelfde deed ik met 012 Cyan. Kleur het hele papier.


Op het moment dat het aquarelpapier droog is plak je de uitgeknipte bloem op met 3d-tape. Ik heb voor de finishing touch nog wat glitter aangebracht op de bloem.


Dit is het eindresultaat.


Ik hoop dat ik jullie weer op ideëen heb gebracht.





maandag 20 juni 2016

Stempelen met Molotow Aqua Twin Markers



Lieve blogvolgers,

Wat is het toch heerlijk om met de Molotow Aqua Twin Markers te mogen werken. Echt genieten! Penny Black heeft erg mooie "dichte" cling stempels. Toen ik deze zag wist ik gelijk wat ik ermee wilde gaan doen. Stempelen met de Molotow Aqua Twins!


Ik heb hiervoor gebruikt:
Molotow Aqua Twin markers: 008 Pink, 010 Purple, 019 Brown en een door Sakia samengestelde marker met een mooie olijfgroene kleur
spray flesje met water
Strathmore Mixed Media papier 300 grams
Penny Black Slapstick stempel
Misti
Heattool
Çrealies achtergrond stempeltje 8
Carabelle studio achtergrond stempel
Altenew Inkt Anctic en Soft Lilac



Leg een 300 grams papier in zijn geheel of alvast voorgesneden op je Misti. 
Beïnkt de stempel met een heel lichte kleur inkt. Hiervoor heb ik gebruikt Altenew Anctic zodat de stempel ook echt naar de achtergrond verdwijnt.


Op deze foto zie je de gestempelde achtergrond. Nu pak je de bloemenstempel en twee gekleurde markers waarvan jij vindt dat ze mooi bij elkaar passen. 


Wat je nu gaat doen is met de beitelpunt van je Aqua Twin marker kleur aanbrengen op je stempel. Ik ben begonnen met de lichtste kleur, 008 Pink daaroverheen de 010 Purple aangebracht op plaatsen waar ik de bloem wat donkerder wilde hebben. 

Je sprayt nu wat water over de stempel heen dit hoeft niet veel te zijn omdat de inkt ook redelijk nat is op je stempel. Als je dat gemakkelijker vindt kun je uiteraard ook je aqaurelpapier bevochtigen, in plaats van je stempel voordat je deze gaat afdrukken. 


Dit is de eerste afdruk met water. Omdat ik deze wat intenser wilde hebben van kleur, heb ik nogmaals de stempel beïnkt met de Markers en nu afgedrukt zonder te bevochtigen met water. Tussendoor kun je als je dat prettiger vindt wat drogen met de heattool zodat je goed kunt zien hoe het eruit gaat zien. 


Dit is dan de 2e afdruk. De Misti is hierbij voor mij onmisbaar. Ik heb de stempel steeds in gedeeltes gekleurd. 


Na de grote bloem ben ik de bloemknoppen op dezelfde manier gaan kleuren. De donkerste kleur kan wat op je lichtere marker komen, dit kun je redelijk goed schoonmaken op een stukje kleukenrol. 


Als laatste de takken/steeltjes van de bloem. Hiervoor heb ik kleur Brown 019 gebruikt en een mooie marker samengesteld door Saskia, in de kleur olijfgroen. 


Dit is het resultaat van het stempelen met de Molotow Aqua Twin Markers. Ik vind het zelf erg mooi. Je kunt het natuurlijk net zo waterig laten lijken als je wilt, door meer of minder water te gebruiken. Ook de intenstiteit van de kleur kun je zo beïnvloeden. 


Om er een leuke kaart van te maken heb ik een tekst van Studio Light erop gestempeld met Versafine, Spanish Moss. 


Op deze achtergrond met Altenew inkt Soft Lilac nog een achtergrondstempeltje aangebracht van Crealies.



Uiteindelijk zijn het twee kaartjes geworden met deze ontzettend leuke techniek!
Probeer het zelf eens en laat je verrassen door het resultaat. 

lieve groetjes, 




zondag 19 juni 2016

Favoriete haarkleur combinatie

Hallo allemaal!

Hebben jullie ook een favoriet onderdeel dat jullie het liefste kleuren? Bij mij is dat het haar!
Ik vind het zo ontspannend en je kan er zoveel mee experimenteren. 
Er zijn zoveel verschillende kleurcombinaties die je kan maken. Je kan het naturel houden of eens lekker gek doen met bijvoorbeeld paars. The sky is the limit! ;-)


Vandaag laat ik jullie zien hoe ik het haar gekleurd heb van deze prachtige digi van The East Wind "Aurora Daisy" met Copic Markers. De kleuren voor het haar zijn ook meteen mijn favoriete haarkleur combinatie.

Als eerste heb ik haar huid en gezicht helemaal ingekleurd en het haar volledig voorzien van een grondlaag YR20.

Daarna heb ik met E35 de donkerste delen van het haar ingekleurd met een flick beweging van buiten naar elkaar toe.


 Vervolgens heb ik met YR23 de flicks doorgetrokken  maar toch nog voldoende ruimte over gelaten voor het lichtste gedeelte van het haar.

Dan heb ik met marker Y21 en YR20 de highlight in het haar gekleurd met alweer dezelfde techniek. Let erop dat je niet alles gewoon dicht kleurt zodat de structuur van het haar niet verloren gaat.

 Wat Copic Markers zo leuk maakt is dat je altijd nog een extra laagje erbovenop kan doen waardoor de kleurintensiteit veel hoger ligt. Dat heb ik hier ook gedaan met E35 en op de delen die het minste zonlicht vangen heb ik nog wat E37 toegevoegd. 

Tenslotte heb ik met de lichtere kleuren ook nog eens hetzelfde gedaan en toen was ik uiteindelijk tevreden met het resultaat. 

De rest heb ik dan ook ingekleurd, hier volgen alle gebruikte combinaties:
huid: E04, E13, E11, E00, E000
haar: YR20, E37, E35, YR23, Y21, YR20
ogen: E35, E37, YG17, YG13, YG11/ C3, C1
roze/lippen: RV29, RV25, RV23, RV21
groen: G28, YG17, YG13, YG11
blauw: C7, B29, B26, B24, B23, B21
oranje: YR07, YR04, Y38, Y35
yellow: Y8


Als afwerking heb ik haar ogen en haar lippen voorzien met Glossy Accents voor een mooie glans. 



Hopelijk vonden jullie het een leuke post. Tot de volgende!