maandag 27 februari 2017

A true friend..

Hallo allemaal,

vandaag weer een kaartje gemaakt met de Molotow Aqua Twin markers. Deze keer heb ik maar twee kleurtjes gebruikt en dat geeft al een heel mooi resultaat.


Op de foto is het wat lastig te zien, maar ik heb de bloemen eerst geƫmbossed met een witte embossing poeder op 300 grams aquarelpapier.


Daarna heb ik met de kleur 001 Primary Yellow en veel water de bloemen ingekleurd. Ik heb eerst de bloem blad voor blad nat gemaakt en het geel erin laten lopen. 
Ik heb alle bloemen zo eerst gedaan.


Daarna heb ik met de kleur 010 Purple in de hoekjes van elk blad wat kleur aangebracht. Dit heb ik ook gedaan door eerst wat water in de hoekjes te zetten en daarna pas de kleur inkt.


Ik heb een strook papier gepakt en hierop een mooie achtergrondstempel gebruikt en ook deze geƫmbossed met witte embossing poeder.
Daarna de strook goed nat gemaakt en toen de kleuren 001 en de 010 erin laten lopen. 


De bloemen heb ik uitgeknipt en het strookje papier en de bloemen op de kaart geplakt.
Een mooie tekst erbij en de kaart is klaar.


Ik hoop dat jullie het weer een mooie post vinden!



zondag 26 februari 2017

Stempelen met water op je achtergrond

Hallo allemaal,

Vandaag mag ik jullie weer trakteren op een kaartje van mij.
Het leek me leuk om eens te laten zien dat je in je achtergrond kan stempelen met je stempel en water.


Wat heb je hier voor nodig:
een aantal kleuren Molotow Markers
Squeeze pen 1 en 2 mm
aquarelpapier
stempel (deze is van Chocolate Baroque)
versamark
embossingpoeder
heattool
tekststempel
Aquarel kleurpotloden. (ik heb Derwent Inktense gebruikt)
wat strass steentjes


Ik ben begonnen om mijn achtergrond te maken. Hiervoor heb ik op een plastic sheet, met de beitelpunt van de marker, wat inkt aangebracht. De groene kleur heb ik wat gemengd met blauw en geel. Daarover wat water gesprayd en met de dikkere vochtige squeezepen mijn achtergrond ingekleurd. Dit gedroogd met de heattool en daarna mijn papiertje nogmaals op mijn plastic sheet gedrukt. Daardoor ontstaan de wat fellere druppels.


Nu kan je gaan stempelen op de achtergrond. Je doet je stempel op een acrylblok en spray daar wat water op. Wrijf met je vingers het water over de hele stempel. Leg de stempel nu op de plek waar je hem wilt hebben en laat hem een poosje liggen.
Als je meerdere keren wilt stempelen, herhaal je dit.
Ik heb zelf twee keer de stempel gestempeld met water.


Als je goed kijkt kan je de afdrukken zien linksboven en rechtsonder.


Om ze nu beter uit te laten komen, heb ik de afdrukken geaccentueerd met Derwent Inktense kleurpotlood.


Daarna heb ik op aparte stukjes aquarelpapier de bloemen gestempeld met Versamark. Zilverkleurige embossingpoeder gebruikt en verhit met de heattool.  De bloem is eerst ingekleurd met dezelfde kleuren als de achtergrond. Later accenten gekleurd met Derwent Inktense kleurpotloden.
Ik heb de  bloem twee keer gestempeld omdat ik nog een gedeelte van de bloem wil gebruiken op de kaart.


Hier zie je een gedeelte van de bloem bovenaan de kaart. Deze heb ik met foam opgeplakt zodat je wat diepte in je kaart krijgt.


Nog een script stempel gebruikt op de achtergrond en wat roze spartjes gemaakt.


Tekststempel ernaast gestempeld en wat strass steentjes geplakt op de bloem.


En dit is dat de kaart geworden. Ik hoop dat jullie dit leuk gevonden hebben en het zelf ook eens gaan uitproberen. Erg leuk om te doen.






zaterdag 25 februari 2017

Tropical




Goedemorgen allemaal!

Tijdens een heerlijke vakantie in een tropisch paradijs kreeg ik inspiratie voor deze creatie. Ik ben begonnen met 2 blanco tags (foto 1). De eerste tag ga ik bewerken in blauwtinten (dit wordt in het uiteindelijke project de zee), ik begin met lichtblauwe verf (foto 2) en een stencil met cirkels (foto 3) en maak een afdruk (foto 4).


Ik ga daarna verder met de turquoise metallic acrylverf van Ara (foto 1). Ik rol deze uit op de GelliPlate en leg er een stencil over. Daarna dep ik met een babydoekje verf weg en maak een afdruk (foto 3). 


Vervolgens breng ik een andere tint blauw aan samen met witte acrylverf (foto 1) en ik rol dit uit over de plaat, zonder dat het met elkaar mengt. Ik leg het verpakkingsfolie over de plaat (foto 2) en gebruik deze als stempel (foto 3). Op foto 4 zien jullie overigens het effect als je de verf samen uitrolt, maar niet met elkaar mengt. De uiteindelijke afdruk is subtiel, en te zien op foto 5. 


 Als laatste stap maak ik nog 1 laag met de lichtblauwe acrylverf en een stencil met abstracte vormen (foto 2). 


 Vervolgens ga ik verder met de 2e tag en deze ga ik bewerken in geeltinten, wat het zand moet gaan voorstellen in het uiteindelijke project. Ik begin met gele en witte acrylverf en rol dit uit over de Plate zonder dat het mengt. Ik leg er een stencil overheen en maak zo een afdruk. (foto 3).


Daarna ga ik verder met een combinatie van gele en okerkleurige acrylverf. Ik maak een patroon met een kammetje (foto 2) en maak hiervan een afdruk (foto 3).


De laatste stap is met gouden acrylverf. Ik meng dit weer samen met wit op de Plate (foto 2).


In de gele tag wrijf ik direct nog wat verf weg door een stencil heen. De tags zien er nu zo uit:


Met een beetje fantasie stelt dit een landschap voor ;-). Ik heb de vormen van een flamingo erop getekend en deze heb ik met verschillende tinten roze acrylverf ingekleurd, hiervoor heb ik geen penseel maar mijn vingers gebruikt. Ik werk graag los, en je vingers zijn de beste penselen! En dit is het eindresultaat:


Zelf ben ik er niet helemaal tevreden over omdat ik hem eigenlijk te simpel vind en misschien had ik in plaats van de zwarte stempels beter een stencil kunnen gebruiken met zwarte acrylverf. Maar goed, gewoon lekker veel blijven oefenen en alles wat je maakt is toch gewoon leuk.

Tot de volgende keer! groetjes Claudia




vrijdag 24 februari 2017

Pronty Masks

Hallo allemaal!

Ik werd wel vrolijk van deze kleuren! Door het oranje/geel te gebruiken tegenover het blauw/groen, knallen de kleurtjes lekker op de kaart!


De Pronty Masks zijn veelzijdig in gebruik, echt een Mixed Media product! Hier gebruikte ik ze met structuurpasta en gaf alles kleur met Panpastel.


Neem een correspondentiekaart en bewerk de achtergrond met Panpastel:
*Phthalo Green 620.5
*Phthalo Blue 560.5
*Phthalo Blue Ex. Dark 560.1
*Diarylide Yellow 250.5
Fixeer het geheel.


Gebruik je Masks om de structuurpasta aan te brengen en laat drogen.


Breng met een sponsstokje kleur aan op de verhoogde delen, laat de kleuren mooi in elkaar overlopen.
*Diarylide Yellow 250.5
* Orange 280.5


Doe hetzelfde met:
*Phthalo Green 620.5
*Phthalo Blue 560.5
Gebruik je Mask om de buitenkant af te tekenen met een witte Molotow Marker.


Breng losse stukjes papier op kleur, waar je de bloemetjes en blaadjes uit ponst.


Snijd je afbeelding iets kleiner, mat op een bijpassende kleur en maak af met tekst en knoopjes. (Net ferjitte is Fries voor Niet vergeten)


Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!


donderdag 23 februari 2017

take the time

Hallo Allemaal

Dit keer heb ik met de Gelliplate A4 formaat en wat dingen uit mijn hobbykamer gewerkt.

Als eerste heb ik gesso op de Gelliplate uitgerold. Daarna heb ik  kant, een dopje en een stukje touw in de verf gedrukt om mooie structuren te maken. Zolang het niet cherp is, kan je eigenlijk met van alles om je heen mooie structuren maken in de verf.



Maak een print op een vel papier en herhaal de voorgaande stappen, maar nu met zwarte gesso in plaats van wit.  In de zwate gesso heb ik ook met een dekseltje grote rondjes gemaakt. 


Daarna heb ik er een stukje kant (net zo groot als de Gelliplate) opgelegd en deze in het midden met een stukje tape vastgeplakt.


Druk goed aan en haal het kant en de tape er af. 



Maak een 2de print over de witte afdruk heen. 


Voor de 3de laag gebruik ik blauwe acrylverf, witte gesso , tape, het dopje en  noppen folie op de Gelliplate. Rol eerst de verf uit en maak met de verschillende voorwerpen leuke structuren in de verf. en maak een print over de wit/ zwarte print. 


Nadat ik klaar ben met de Gelliplate ga de pagina verder bewerken met kleurpotlood en collage. Teken met een zwarte stift rondjes op de achtergrond en 
 kleur deze in met kleurpotlood. Ik heb hier Derwent Coloursoft potloden gebruikt.


Daarna heb ik nog wat vloeipapier gebruikt in de achtergrond. 


Als laatste nog een paar mooie vlinders en een spreuk op mijn achtergrond gestempeld  en mijn art journalpagina is klaar. 

Groetjes Nel


woensdag 22 februari 2017

1, 2, 3 spring


Hallo iedereen, vorige keer toonde ik, Ellen, je hoe je een konijntje op verschillende manieren kon inkleuren. Vandaag ga ik terug met een konijn aan de slag, maar om iets anders uit te leggen. Ik wil jullie tonen hoe je een beweging kan nabootsen. Voor deze tutorial gebruik ik Copic Markers.


1. Allereerst heb je een stempel nodig die net een beweging maakt bv. een dier dat springt (zoals hier) een dier/mens op een skatebord/fiets, iemand die loopt,... Stempel je gekozen stempel op een wit blad en twee keer op een volledig-klevende post it. Vervolgens knip je beide afdrukken uit.
2. Neem opnieuw een papier dat je effectief gaat gebruiken voor je kaartje. Plak Ć©Ć©n geknipte post it op het papier. Deze post it ga je nadien vervangen door een afdruk dat je met 3D foam erop kleeft. hieronder stempelen we als het ware de 'bewegingen'. Ik plaats mijn stempel een klein beetje onder de post it uit en stempel het. Als je wil dat deze afdruk lichter is dan je hoofdafdruk dan stempel je eerst op een kladblad en inkt niet bij als je het op je blaadje stempelt dit noemt ook "secondary stampin".
3. Vervolgens kleef je de tweede post it op de gestempelde afdruk van daarnet en stempel je afbeelding nogmaals een beetje verder.


Nu zijn we eindelijk aan het inkleuren beland, daar gaat het uiteindelijk over op deze blog. Als je start met kleuren kies dan kleur waarvan je veel gradaties stiften hebt. Dit is belangrijk, omdat je de bewegingen van licht naar donker zal kleuren. Zo zal je laatste stempel afdruk er echt uitspringen.
1. Gebruik de lichtste kleuren voor de onderste laag. Ik kleur de onderste randen van het konijn donker met W1 en vervolgens gebruik ik W0. Voor de oren R20 en RV10.
2. Daarna gebruik ik iets donkerdere kleuren. ook hier zie je dat ik de onderkant van de benen, het gezicht en de bovenkant van de poep donkerder kleur. Hier gebruik ik de Copic Markers W5, W3, RV02 en R20
3. Vervolgens kleur ik mijn konijn in zoals ik uitlegde in mijn vorige post (klik hier om meer ideetjes op te doen). Ik kleurde nu de rug, bovenkant van de benen en onderkant van het hoofd donker met W7. met draaibewegingen mengde ik die donkeren randen mij lichtere kleur W5 en W3. Vervolgens kleurde ik stippen op de rug van het konijn door het gebruik van de Marker "0". De oren kleurde ik vervolgens met R22 en RV21
 

Ik wil jullie allemaal nog bedanken voor de super leuke berichtjes op al mijn berichtjes. Dit was mijn laatste post, hopelijk genoten jullie ervan.